15548

 

 

 

 

 

Udruženje Užički centar za ljudska prava I demokratiju od 01. Jula 2023.g realizije projekat „Građani u akciji za održive rodno odgovorne politike”

Projekat je usmeren na rodnu ravnopravnost, funkcionisanje institucionalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i primenu rodno odgovornog budžeta na lokalnom nivou.

Opšti cilj: Doprinos sigurnom i bezbednom životu građana i građanki stvaranjem održive politike rodne jednakosti u Republici Srbiji.

Specifični cilj(evi)

1. Izgraditi kapacitete OCD i jedinica lokalnih samouprava u Republici Srbiji za efikasniji uticaj na kreiranje održive politike rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, edukacijom i saradnjom.

2. Upoznati republičke institucionalne mehanizme sa izazovima (zasnovani na argumentima) primene Rodno odgovornog budžeta u jedinicama lokalnih samouprava, mapiranjem trenutne situacije i definisanjem preporuka.  

3. Podići nivo informisanosti javnosti o održivom konceptu rodne jednakosti promotivinim i zagovarčkim aktivnostima u 5 regiona Republike Srbije.

Aktivnosti će, u narednih 15 meseci, biti realizovane u 70 gradova I opština Republike Srbije.

Projekat se realizuje u okviru Nacionalne intervencije programa Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan koji sprovodi SMART BALKANS.

Cilj projekta SMART Balkan je da doprinese jačanju participativnih demokratija i evroatlanskih integracija na Zapadnom Balkanu kroz osnaživanje organizacija civilnog društva i mreža organizacija civilnog društva (OCD) za snažniju i i aktivniju ulogu u stvaranju mirnih i inkluzivnih društava za održivi razvoj u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu , Crnog Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji.

 

2226658

Attachments:
Download this file (SMART Balkans.pdf)SMART Balkans[SMART Balkans]1751 kB

Koalicije